Top 10 similar words or synonyms for remains

calling    0.923211

seventh    0.917859

lightning    0.916609

behind    0.916006

meets    0.912876

fields    0.912546

leaving    0.912223

beyond    0.909223

across    0.908845

eight    0.908411

Top 30 analogous words or synonyms for remains

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Паскалов закон nevertheless the experiment remains associated with Pascal in many elementary physics textbooks.
Houses of the Holy Освен кај Џими, голем напредок се чувствува и кај Роберт Плент, чии текстови на песните The Song Remains The Same и нејзиниот комплициран сопатник The Rain Song се многу позрели изданија на неговите мистични тематики.
Presence (албум) Добива просечни оценки од критичарите, а веќе во 1976 година е ставен во позадина поради излегувањето на филмот на Лед Зепелин The Song Remains the Same. Се искачува на првата позиција на топ листата во САД по две недели, а во Британија на првиот ден од издавањето се продаваат половина милион копии.
Led Zeppelin IV Внатрешната илустрација, наречена The Hermit, е придонес на Берингтон Колби и е инспирирана од тарот картата со исто име. Џими Пејџ го претставува ликот во концертниот филм на групата The Song Remains The Same од 1976. Сликата од внатрешноста на опаковката е наречена View in Half or Varying Light e продадена на аукција во 1981 под истото име.
Остатоци од денот Остатоци од денот (англиски: "Remains of the Day") е британски филм од 1993 година, во режија на Џејмс Ајвори. Главните улоги ги толкуваат: Ентони Хопкинс и Ема Томпсон. Филмот освоил 19 награди и имал вкупно 27 номинации, вклучително и осум номинации за наградата „Оскар“.
Metallica Поради тоа што Металика снимиле преобемен музички материјал кој не можел да биде издаден на едно ЦД, во консултации со издавачката куќа се решиле од тој проект да произлезат два последователни албуми. Тие биле пуштени во продажба 1996 и 1997 год. одделно и биле брз финансиски и комерцијален успех. Песната „Until It Sleeps“ од "Load" биле прва песна на Металика која се пробила во Топ 10 песни на Билборд листата, додека од "ReLoad" најзабележителни песни биле сингловите „Fuel“ и „The Memory Remains“.
Притисок It is incorrect (although rather usual) to say "the pressure is directed in such or such direction". The pressure, as a scalar, has no direction. The force given by the previous relationship to the quantity has a direction, but the pressure does not. If we change the orientation of the surface element, the direction of the normal force changes accordingly, but the pressure remains the same.
Сериски АТА интерфејс SATA ја замени паралелната АТА во десктоп компјутерите и лаптоп компјутерите, и во голема мера го замени PATA со нови вградени апликации. Пазарниот удел на SATA на пазарот на десктоп компјутерите е 99% во 2008 година. PATA remains widely used in industrial and embedded applications that use CompactFlash (CF) storage, which is designed around the legacy PATA standard, even though the new CFast standard is based on SATA.
Load Ова ЦД е временски најдолго во целокупниот каталог на бендот, со времетраење од 80 минути. Според првичната замисла требало да биде и преку 80 минути, но од продуцентската куќа не го дозволиле тоа бидејќи би било невозможно за слушателите да го преслушаат целиот музички запис без прескокнување на одредени песни. Па така последната нумера е скратена за минута и пол, но оригиналната верзија на последната песна се јавува во синглот „The Memory Remains“ од наредниот албум "ReLoad".
Сила This means that in a closed system of particles, there are no internal forces that are unbalanced. That is, the action-reaction force shared between any two objects in a closed system will not cause the center of mass of the system to accelerate. The constituent objects only accelerate with respect to each other, the system itself remains unaccelerated. Alternatively, if an external force acts on the system, then the center of mass will experience an acceleration proportional to the magnitude of the external force divided by the mass of the system.