Top 10 similar words or synonyms for reading

works    0.965905

complete    0.964665

texts    0.963962

lectures    0.963709

published    0.961992

comprehensive    0.961874

papers    0.959891

author    0.959039

cultural    0.958829

critical    0.958243

Top 30 analogous words or synonyms for reading

Article Example
Троутон-Ноблов опит r reading
Катерина Колозова • "Aporetike of the Real: Reading a Paragraph by Judith Butler", Nashe pismo br. (Summer 2000), pp. 30-34
Катерина Колозова • “Jean-Pierre Vernant: Reading the Worlds of Ancient Greece”, Lettre Internationale 8 (1997-Skopje), pp. 97-100
Тјурингова машина Hennie, Fredrick (1977). Introduction to Computability. Addison-Wesley, Reading, Mass. . On pages 90-103 Hennie discusses the UTM with examples and flow-charts, but no actual 'code'.
Тјурингова машина Hopcroft, John E.; Rajeev Motwani, Jeffrey D. Ullman (2001). Introduction to Automata Theory, Languages, and Computation, 2nd ed., Reading Mass: Addison-Wesley. Distinctly different and less intimidating than the first edition.
Тјурингова машина John Hopcroft and Jeffrey Ullman, (1979). Introduction to Automata Theory, Languages and Computation, 1st edition, Addison-Wesley, Reading Mass. ISBN 0-201-02988-X.. A difficult book. Centered around the issues of machine-interpretation of "languages", NP-Completeness, etc.
Linkin Park Linkin Park во август 2006 година одржал Summer Sonic, кој го организирала Metallica во Јапонија. Новата песна во моментот наречена QWERTY, како што на некои радио станици е наречена “Behind You Lies”,откако била отпеана ги преплавила веб страниците. Исто така ја отпеале и песната “Reading My Eyes”, која ја напишале и отсвириле додека групата се викала Xero.
Тјурингова машина Knuth, Donald E. (1973). Volume 1/Fundamental Algorithms: The Art of computer Programming, 2nd ed., Reading, Mass.: Addison-Wesley Publishing Company. . With reference to the role of Turing machines in the development of computation (both hardware and software) see 1.4.5 History and Bibliography pp. 225ff and 2.6 History and Bibliographypp. 456ff.
Христо Шалдев Во учебната 1913-1914 е професор во Ајтос, а потоа во Ќустендил. Во Првата светска војна се бори во Петиот македонски полк под команда на Борис Дрангов. По војната учителствувал во женска гимназија и во наставниќки институт, во тоа време српскиот печат го именувал за главен организатор на ВМРО во Вардарска Македонија, поради неговите силни контакти со Тодор Александров и Иван Михајлов. Учителстувал уште во Пазарџик, и во Софија, каде што е секретар на Илинденската организација и на изданието "Илустрација Илинден", и за четири години е уредник на списанието ""Geographic Reading Matters"". Трајко Благоев, К. Рачев и Христо Шалдев го издаваат заедничото списание ""Географска читанка"".
ФК Рединг Рединг Фудбал Клуб (на англиски јазик: "Reading Football Club") или ФК Рединг е англиски фудбалски клуб од градот Рединг. Тимот е основан во 1871 година и покрај тоа што е еден од најстарите тимови во Англија, тие никогаш не играле во највисокото ниво на англискиот фудбал се до сезоната 2006-2007. На 25 март 2006 година тие обезбедија промоција во Премиер лигата и во текот на сезоната 2006-07, тие за прв пат се натпреваруваат во елитната дивизија. Прекарот на Рединг е "кралевите", поради фактот што тимот се наоѓа во кралската грофовија Беркшир. Стадионот на Рединг се вика „Мадејски“ и го носи името на претседателот на клубот Сер Џон Мадејски, а е со капацитет од 24,161 места.