Top 10 similar words or synonyms for pernis

чарго    0.931812

modernism    0.930984

assumed    0.929835

њј    0.929744

oscillate    0.928301

одречно    0.927298

naissance    0.926987

флуороурацил    0.926437

desmodium    0.925481

garrulus    0.925455

Top 30 analogous words or synonyms for pernis

Article Example
Јастреб глувчар Овој јастреб има многу различни бои на своето перје и во Европа може да се помеша со сличниот гаќестиот глувчар ("Buteo lagopus") и со подалечниот сродник осојадот ("Pernis apivorus"), кој го имитира перјето на јастребот глувчар за да се заштити од јастребот кокошкар. Перјето може да му варира од речиси целосно бело до црно, но обично е во нијанси на кафеаво со посветол „ѓердан“ од пердуви.