Top 10 similar words or synonyms for pardalis

thoroughwort    0.951503

brevipes    0.951295

eremosynaceae    0.945695

schreber    0.943771

poljakov    0.943699

athanasios    0.942421

columbianus    0.941842

tribelaceae    0.941807

quoy    0.941678

laxmanniaceae    0.941664

Top 30 analogous words or synonyms for pardalis

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Жирафа (соѕвездие) Првпат зборот со латинско потекло "camelopardalis" се сретнува во англискиот јазик во 1785 година, и станува збор за латинизација на грчкиот збор „"καμηλοπάρδαλις"“ што значи жирафа, од „"κάμηλος"“ ("kamēlos"), камила + „"πάρδαλις"“ ("pardalis"), леопард, поради тоа што животното имало долг врат како камила а шари на телото како леопард.