Top 10 similar words or synonyms for papers

linguistic    0.975667

critical    0.969280

bibliography    0.967963

published    0.967629

navajo    0.967014

texts    0.966913

cognitive    0.965896

comparative    0.965566

historical    0.962702

sketch    0.960932

Top 30 analogous words or synonyms for papers

Article Example
Краудфундинг Studies and Papers
Социологија на образованието • Schofield, K. (1999) “The Purposes of Education”, in Queensland State Education: 2010 (Conference Papers)
IC 585 Sternwarte zu Heidelberg, several papers, 1916-40. (0,4) and Associations, 2nd edition. Budapest: Akademiai Kiado, 1970. (5,0) (Catalogs)
IC 372 Sternwarte zu Heidelberg, several papers, 1916-40. (0,4) and Associations, 2nd edition. Budapest: Akademiai Kiado, 1970. (5,0) (Catalogs)
IC 899 Sternwarte zu Heidelberg, several papers, 1916-40. (0,4) and Associations, 2nd edition. Budapest: Akademiai Kiado, 1970. (5,0) (Catalogs)
IC 981 Sternwarte zu Heidelberg, several papers, 1916-40. (0,4) and Associations, 2nd edition. Budapest: Akademiai Kiado, 1970. (5,0) (Catalogs)
Меѓународен стандарден библиографски опис A manual for writers of research papers, theses, and dissertations : Chicago style for students and researchers / Kate L. Turabian ; revised by Wayne C. Booth, Gregory G. Colomb, Joseph M. Williams, and University of Chicago Press editorial staff. — 7th ed. — Chicago : University of Chicago Press, 2007. — xviii, 466 p. : ill. ; 23 cm. — (Chicago guides to writing, editing, and publishing). — Includes bibliographical references (p. 409-435) and index. — ISBN 978-0-226-82336-2 (cloth : alk. paper) : USD35.00. — ISBN 978-0-226-82337-9 (pbk. : alk. paper) : USD17.00
Политички науки Религијата нема веќе да ја игра главната улога во политиката. Ќе има поделба на државата и црквата, Принципи слични на оние кои доминираа со материјалнити науки може да се примени врз општеството како целина, создавајќи ги општествените науки. Политиката може да се проучува во лабораторија, која е и општествената средина. Во 1787, Александар Хамилтон напиша: , науката за политика како и сите други науки постигна големо подобрување.`` (федералниот листови, The Federalist Papers, броеви 9 и 51). И маркизот од Аргенсон и опатот од Сан Пјер ја опишаа политиката како наука. Д’Аргенсон беше филозоф, а Де Сан Пјер реформер-сојузник на просветителството.
Дејвид Ромер Ромер е член на Националното биро за економски истражувања ("National Bureau of Economic Research") од 1983 година, а во 2003 станал директор на програмата за монетарна економија (заедно со Кристина Ромер). Во 2006 година бил избран за член на Американската академија на уметностите и науките ("American Academy of Arts and Sciences"), a во 2009 година станал уредник на "Brooking Papers on Economic Activity" (заедно со Justin Wolfers). Во периодот 2007-2010, Ромер бил член на извршниот комитет на Американското економско здружение ("American Economic Association"), а исто така бил дел од уредувачките одбори на неколку списанија што ги издава тоа здружение, како: "American Economic Review" (1996-2002), "AEJ: Macroeconomics" (2007-2013), "AEJ: Economic Policy" (od 2014).