Top 10 similar words or synonyms for lectures

cultural    0.965884

comprehensive    0.964700

reading    0.963709

texts    0.961540

eliot    0.961100

politics    0.961094

published    0.960968

brill    0.959727

author    0.959649

bibliography    0.959472

Top 30 analogous words or synonyms for lectures

Article Example
Предикат Do you prefer stimulating dinner partry conversiation to dry, dull, academic lectures
Предикат Do you prefer stimulating dinner partry conversiation to dry, dull, academic lectures
Михаил Бакунин Во Москва, Бакунин брзо се стекнува со пријатели кои се поранешни универзитетски студенти и се ангажира во систематска студија за идеалистичката философија, групирана околу поетот Николај Станкевич. Философијата на Имануел Кант од почетокот зазема централно место во нивните студии, потоа следел Шелинг, Фихте и Хегел. Во есента 1835, Бакунин започна со формирање на философски кружок во неговиот роден град Прјамухино. Во 1836, Бакунин се враќа во Москва, каде што објавува преводи од Фихте како "Some Lectures Concerning the Scholar's Vocation" и "The Way to a Blessed Life", која патем стана негова омилена книга. Со Станкевич тој исто така го чита Гете, Шилер, Жан Пол и Хофман.