Top 10 similar words or synonyms for kyo

automaton    0.955203

parametric    0.952321

explains    0.951807

sanja    0.950247

chiara    0.949501

cua    0.949442

ahi    0.948967

nya    0.948445

polygon    0.947029

tla    0.945599

Top 30 analogous words or synonyms for kyo

Article Example
Историја на Јапонија Во 784 год., главниот град бил повторно преместен во Нагаока-Kyo за да се избегнат будистичките свештеници, а потоа во 794 год. во Хеијан-Кјо, денешен Кјото. Кјото бил главен град до 1868 год. Во религискиот град Кјото, будизмот и шинтоизмот почнале да формираат синкретички систем.