Top 10 similar words or synonyms for ictinaetus

symphalangus    0.922678

streptopelia    0.917855

lullula    0.914212

garrulus    0.912023

nuestros    0.911280

лажичарки    0.908837

melanitta    0.908228

hydatellaceae    0.908109

tanzania    0.905228

familiaris    0.904591

Top 30 analogous words or synonyms for ictinaetus

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Орел (род) Родот орел припаѓа на крајно огрнаичена група на „типични“ орли, во која спаѓаат родовите јастребови орли ("Hieraaetus"), цуцулест орел ("Lophaetus"), црн орел ("Ictinaetus") и изумрениот род "Harpagornis" — сите парафилетски во однос на орлите од "Aquila". Тука изгледа припааѓат и некои, ако не и сите, видови од јастребовите орли, кои се во своја група поради помалите димензии. Целата група „типични орли“ има потреба од темелна преработка, па затоа наведените видови се провизорни.