Top 10 similar words or synonyms for hoà

đình    0.969183

nguyễn    0.966088

borjigin    0.960113

bóérzhījīn    0.954411

conversational    0.951105

bizaad    0.949395

hội    0.948301

ena    0.945416

sovereign    0.942847

vázquez    0.941030

Top 30 analogous words or synonyms for hoà

Article Example
Виетнам Социјалистичка Република Виетнам (виетнамски: "Cộng Hoà Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam"), или скратено Виетнам е земја во југоисточна Азија. Се протега на полуостровот Индокина, и граничи на север со Кина, на запад со Лаос, на југозапад со Камбоџа, како и со Јужното Кинеско Море на исток. Таа е најнаселена земја на копното на Југоисточна Азија.