Top 10 similar words or synonyms for helmut

stuttgart    0.952858

buske    0.950934

architektur    0.948308

rüdiger    0.944572

köln    0.941625

linguistik    0.940799

bonn    0.940575

heinz    0.940098

jahre    0.937279

studien    0.936781

Top 30 analogous words or synonyms for helmut

Article Example
Градината на Финци-Контини (филм) Улогите ги играат Лино Каполикио (ит. Lino Capolicchio), Доминик Санда (ит. Dominique Sanda), Фабиот Тести (ит. Fabio Testi), Ромоло Вали (ит. Romolo Valli), Хелмут Бергер (ит. Helmut Berger) и др.
Валтер Боте Во 1938, Боте и Гентнер го издале трудот за зависнот на енергија на нуклеарниот фото ефект. Ова било провота јасна евиденција дека нуклеарната апсорпција е кумулативна и конитунирарна, кој што ефект е познат како биполарен нуклеарен одговор. Ова било теоретски објаснето во наредната деценија од физирчарите J. Ханс D. Јенсен, Helmut Steinwedel, Peter Jensen, Michael Goldhaber, and Edward Teller.
Валтер Боте In 1938, Bothe and Gentner published on the energy dependence of the nuclear photo-effect. This was the first clear evidence that nuclear absorption spectra are accumulative and continuous, an effect known as the dipolar giant nuclear resonance. This was explained theoretically a decade later by physicists J. Hans D. Jensen, Helmut Steinwedel, Peter Jensen, Michael Goldhaber, and Edward Teller.
Microsoft Компанијата е предводена од борд на директори, воглавно составен од неутрални лица, како што е вообичаено за јавно-тргуваните компании. Сметајќи од Февруари, 2014 - членови на бордот на директори се: Џон Томпсон (анг. John W. Thompson) , Стив Балмер (анг. Steve Balmer), Дина Даблон (анг. Dina Dublon), Бил Гејтс (анг. Бил Гејтс), Мариа Клав (анг. Maria Klawe), Стивен Лузо (анг. Stephen Luczo), Дејвид Маркварт (анг. David Marquardt), Месон Морфит (анг. Mason Morfit), Сатја Надела (анг. Satya Nadella), Чарлс Носки (анг. Charles Noski) и Хелмут Пенк (анг. Helmut Panke). Членовите на бордот на директори се избираат секоја година на годишното среќавање на акционерите. Се употребува систем на мнозинско гласање.