Top 10 similar words or synonyms for graphic

commentary    0.966373

material    0.961238

texts    0.960742

foucault    0.956391

animated    0.955321

curves    0.954302

buddhist    0.953851

andrea    0.953785

rural    0.953472

hawaiian    0.952569

Top 30 analogous words or synonyms for graphic

Article Example
Курт Кобејн Во 2003 година Omnibus Press го објави графичкото дело "Godspeed: The Kurt Cobain Graphic". Напишано е од [[Џим Меккарти]] и Барнаби Лег, со илустрации на Флејмбој. Делото го слика животот на Кобејн, но не претставува фактографска биографија. Напротив, тоа користи авторски права за да ја прикаже приказната на Кобејн од негова гледна точка.