Top 10 similar words or synonyms for graf

architektur    0.973124

antonia    0.972726

wagner    0.972069

jahre    0.969047

hrsg    0.963772

geburtstag    0.960114

breker    0.958741

bothe    0.952352

sprachen    0.952183

wiesbaden    0.952015

Top 30 analogous words or synonyms for graf

Article Example
Галија 5. ^ Berresford Ellis, Peter (1998). 'The Celts: A History'. Caroll & Graf. pp. pp.49–50. ISBN 0-7867-1211-2.
Илменау На почетокот на 19 век, Илменау бил едно од неколкуте места, каде луѓето доаѓале за лечење со топла вода. До 1870, Илменау останал мал град од околу 3.000 жители, но по индустриската револуција, градот се зголемил. Се појавиле неколку фабрики за порцелан ("Graf von Henneberg Porzellan" од 1777), стакло ("Sophienhütte" од 1852) и играчки. Во 1879 градот добил железничка врска со Ерфурт (на север), 1881 до Герен/Гросбрајтенбах (на југоисток) и 1904 до Шлојзинген (на југозапад).