Top 10 similar words or synonyms for gnathostomata

наткласа    0.909933

acanthodii    0.898831

actinopterygii    0.894254

tetrapodomorpha    0.887812

sarcopterygii    0.886880

chondrichthyes    0.882901

tetrapoda    0.880204

reptilia    0.878232

osteichthyes    0.872505

нерангирано    0.871138

Top 30 analogous words or synonyms for gnathostomata

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Вилични ’рбетници Скорешните генетски истражувања ја ревидираат систематиката на Gnathostomata како група.
Вилични ’рбетници Новите фосилни наоди укажуваат на тоа дека телодонтите ("Thelodonti") се најблиските сродници на Gnathostomata.
Вилични ’рбетници Виличните ’рбетници (на лат. "Gnathostomata") сочинуваат голема група на ‘рбетници. Името на оваа група доаѓа од грчките зборови "γνάθος" ("гнатос") што значи вилица и "στόμα" ("стома") што значи уста.