Top 10 similar words or synonyms for garrulus

hydatellaceae    0.960348

одречно    0.957657

frankeniaceae    0.955159

bto    0.950607

њј    0.950241

eremosynaceae    0.949290

tijd    0.949269

nll    0.949098

polyosmaceae    0.947832

grimaldi    0.946751

Top 30 analogous words or synonyms for garrulus

Article Example
Модроврана Модовраната ("Coracias garrulus") е единстената птица од оваа фамилија која гнезди во Европа. Ја има и во Македонија. Повообичаено, таа е распространета до Средниот Исток, централна Азија и Мароко.