Top 10 similar words or synonyms for franck

uzbek    0.966518

farmers    0.964478

holger    0.963016

unseth    0.962160

frère    0.960940

versa    0.960798

localization    0.960203

franolić    0.959924

gram    0.959462

protest    0.959334

Top 30 analogous words or synonyms for franck

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Загреб Во Загреб е концентрирана прехрамбената, хемиската, елетронската, текстилна, дрвна и издавачко-печатарска индсутрија, како и индустрија за преработка на метал. Концентрирана е во индустриските зони на Житњак и Јанкомир. Покрај постоечките, се отвараат и нови стопански зони од кои една се наоѓа во Сесветам, со кои со поштување на еколошките стандарди настојува да се пресели индустријата од центарот на ивицата на градот. Многу големи хрватски компании имаат свои центри во Загреб. Тоа се ИНА нафтена индустрија, Плива (фармацевство), Краш и Franck (прехрамбена индустрија), Раде Кончар, Електро контакт, Ериксон - Никола Тесла (елетронска индустрија), ТЖВ Градељ (автомобилска индустрија). Многу други светски компании имаат свои големи претставништа во Загреб.