Top 10 similar words or synonyms for dumb

sisters    0.878104

porgy    0.871041

wandering    0.868952

tumblin    0.868883

confused    0.868268

dazed    0.859384

hannah    0.856583

hodder    0.854434

rows    0.846496

wild    0.845047

Top 30 analogous words or synonyms for dumb

Article Example
Глупавиот и поглупавиот Глупавиот и поглупавиот (англиски: "Dumb and Dumber") е американски филм од 1994 година, во режија на браќата Питер и Боби Фарели. Главните улоги ги толкуваат: Џим Кери и Џеф Даниелс.
Џим Кери Здобивајќи се со мали успеси од ниско-буџетни филмови, Џим Кери ја добива улогата на Ace Ventura во истоимениот филм "", кој својата премиера ја има Февруари, 1994 година. Иако филмот ќе биде изложен на разни и измешани критички мислења, истиот ќе заработи 72 милиони долари, само на домашниот пазар. Филмот си заработи и продолжение, "" (1995). Улоги од висок профил следеа за Кери откако презеде улоги како Stanley Ipkiss во филмот "The Mask" (1994) за којшто се здобива со златен глобус номиниран како најдобар актер во Комедија или Мјузикал, и како улогата Lloyd Christmas во филмот "Dumb and Dumber" (1994).