Top 10 similar words or synonyms for different

those    0.954509

some    0.952734

strong    0.952240

coming    0.949599

these    0.949107

its    0.948194

both    0.947657

many    0.944152

them    0.942795

use    0.941691

Top 30 analogous words or synonyms for different

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Тупак Шакур 1993 A Different World
Стивен Кинг • 1982 "(Different Seasons)" (четири приказни)
HBO • Август 1975–Јуни1976: "Different and First"
Андроид (оперативен систем) [[Податотека:Android chart.png|thumb|250px|Usage share of the different versions as of July 3, 2012]]
Морган Скот Пек Во неговата книга The Different Drum (Различни Тапани): Community Making and Peace(Создавање на заедница и мир), Пек вели дека заедницата има три основни компненти
Наредба (информатика) Here are some commands given to a different command line interpreter (DOS, OS/2 и Microsoft Windows). Ознаките се доделуваат поинаку, но замислата е иста:
Тјурингова машина Hopcroft, John E.; Rajeev Motwani, Jeffrey D. Ullman (2001). Introduction to Automata Theory, Languages, and Computation, 2nd ed., Reading Mass: Addison-Wesley. Distinctly different and less intimidating than the first edition.
Нарушување на симетријата Во 1972 г. нобеловецот Ф.В. Андерсон го искористил нарушувањето на симетријата за да укаже на недостатоци во редукционизмот во трудот наречен „Повеќе значи различно“ ("More is different") објавен во списанието "Science".
Електронско неутрино Upon the prediction and discovery of a second neutrino, it became important to distinguish between different types of neutrinos. Pauli's neutrino is now identified as the "electron neutrino", while the second neutrino is identified as the "muon neutrino".
Коко Шанел Во 2008 година беше издадена детската книга насловена Different like Coco (Различен како Коко). Таа го опишува скромното детсвто на Коко Шанел и хронизира како таа направила драстични промени во модната индустрија.