Top 10 similar words or synonyms for chō

chū    0.823991

gai    0.785451

noc    0.785008

vysvedčenie    0.782749

angkhan    0.780767

guts    0.780741

sei    0.780695

srdce    0.779589

bun    0.778919

enim    0.777099

Top 30 analogous words or synonyms for chō

Article Example
Ден на вљубените Многу жени чувствуваат обврска да дадат чоколада на сите нивни машки колеги,со исклучок кога празникот не се паѓа во недела.Ова е познато како „"giri-choko(義理チョコ)"“, од „giri“(обврска) и „choko“,(чоколада),со неславни колеги кои добиваат само „ултра-обврзаност“ „chō-giri choko“-скапа чоколада.Оваа спротивност со „"honmei-choko(本命チョコ,омилена чоколада)"“; чоколади кои се даваат на скааните.Пријателите,особено девојчињата можат да разменуваат чоколади кои се однесуваат на „"tomo-choko (友チョコ)"“; од „tomo“ кој означува пријател.