Top 10 similar words or synonyms for bambi

dramanominated    0.844394

actor    0.816288

dad    0.813219

bea    0.811004

occupational    0.808965

loo    0.806054

rent    0.804633

specifically    0.803913

frs    0.803592

nominated    0.802222

Top 30 analogous words or synonyms for bambi

Article Example
Босонога И покрај некои критики од гледачите, филмот беше добро прифатен и награден на манифестацијата „Најдобар германски филм за 2005“ со „Бамби“ наградата (German Media Award Bambi).
Ева Лонгорија Во 2006, Лонгорија се појави во спотот на Џесика Симпсон за песната ""A Public Affair"" заедно со Кристина Милијан, Кристина Аплгејт, Рајан Сикрест, Марија Менонос и Енди Дик. Таа ја доби и наградата People's Choice за најдобра телевизиска актерка. Исто така ја доби и наградата "Bambi" во Германија за најдобра телевизиска актерка. Во Јануари 2007, Ева беше одбрана да биде заштитно лице за "Bebe Sport". Таа исто така е и заштитно лице на L'Oreal.
Зајак без уши (филм) Продуциран од „Барфут фимови„ ( Barefoot Films ) и„ Варнер Брос„ ( Warner Bros ).,филмот беше прикажуван низ Германија на 20 декември 2007 и стана неочекуван хит заработувајќи во билетарниците 74,000,000 долари. До 20 Април 2008 „Зајак без уши„ (Keinohrhasen) постигна гледаност од повеќе од шест милиони и се рангираше на шестото место на листата за најуспешните германски филмови во Германија. Филмот беше награден со „Голдене Лајнванд„ (Goldene Leinwand)наградата, „Богу награда„ ( Bogey Award), „Германска награда за комедија„ ( Deutscher Comedypreis) и „Бамби„ (Bambi) наградата но и беше номиниран на „Европските филмски награди за 2008„(European Film Awards 2008).
Јазична антропологија Во серија студии лингвистичките антрополози Елинор Охс (Elinor Ochs) и Бамби Шиефелин (Bambi Schieffelin) ја разгледувале важната антрополошка тема социјализација (процес во кој новороденчињата, децата и странците стануваат членови на општеството, учејќи да учествуваат во културата на истото), користејќи лингвистички како и етнографски методи. Тие откриле дека процесот на енкултурација и социјализација не се случуваат одвоено од учењето на јазикот, туку дека децата истовремено ги учат јазикот и културата. Охс и Шиефелин покажале дека говорот на бебињата не е универзален, и дека насоката на прилагодување е променлива, која е во корелација со на пр. начинот на кој се одржува врската со старателот. Во многу општества старателите ги соочуваат децата со надворешната роднинска мрежа, за да можат да ги препознаваат уште од најмала возраст.
Секс Пистолс Извесно време, Мекларен сакаше да сними филм со Секс Пистолс. Првата задача на Џулиен Темпл беше да го сними Секс Пистолс број 1, дваесет и пет минутна снимка од различни извори, многу од превземени од телевизиските снимки. ’Број 1’ честопати се пушташе на концерти пред бендот да настапи на сцена. Употребувајќи ја медиумската снимка од инцидентот на реката Темза, ’Темпл’ направија нова, кратка снимка, „Jubilee Riverboat“ ( Како Секс Пистолс број 2). За време на летото во 1977та година, Мекларен правеше подготовки за снимање на филмот од неговите соништа, ’Who Killed Bambi (Кој ја уби Бамби)?’ со режија на Рус Мејер и текст на Роџер Еберт. По еден ден од снимањето, на 11ти Септември, продукцијата се распадна кога стана очигледно дека Мекларен не може повеќе да ги подржува финансиски.