Top 10 similar words or synonyms for author

garrett    0.961726

published    0.960034

lectures    0.959649

reading    0.959039

bukowski    0.956366

texts    0.956018

interviews    0.955906

niels    0.954989

fukuyama    0.954152

comprehensive    0.954127

Top 30 analogous words or synonyms for author

Article Example
Опра Винфри 105. ^ "Oprah Apologizes to Author James Frey". TVGuide.com. http://www.tvguide.com/News/Oprah-Apologizes-Author-1006075.aspx. Retrieved on 2009-05-14.
Дискографија на Алис Купер A 4CD audio version of the book written by Cooper, as read by the author.
Опра Винфри 74. ^ Regan, Michael P. (2004-02-27). "Billionaires' ranks open to 'Harry Potter' author". Arizona Daily Star. http://www.azstarnet.com/sn/harrypotter/11614. Retrieved on 2008-08-25.
Моринген by Gabriele Herz (Author), Jane Caplan (Editor), Hildegard Herz (Translator), Howard Hartig (Translator). Berghahn Books (15 Nov 2005). ISBN 1-84545-077-9; ISBN 978-1-84545-077-9.
Монмартр "Vie quotidienne a Montmartre au temps de Picasso, 1900-1910" ("Daily Life on Montmartre in the Times of Picasso") was written by Jean-Paul Crespelle, an author-historian who specialized in the artistic life of Montmartre and Montparnasse.
Ал Пачино Кариерата на Пачино стагнираше на почетокот на 1980-те, со неговите појавувања во контроверзниот „Cruising“ и во „Author! Author!“, од кои критичарите не беа посебно воодушевени. Но тоа се ќе се смени, со неговото појавување во „Scarface“ од 1983-та режиран од Брајан де Палма. Тоа е улогата која ќе му биде една од најсветлите точки во кариерата и дефинирачка улога.Непосредно по излегувањето филмот не бил многу критички фален, но заработил добро на бокс-офисот, поточно околу 45 милиони долари само во Америка. Пачино заработил и номинација за Златен глобус за неговата интерпретација на Тони Монтана.
Apple На 19-ти [[јануари]] 2012, [[Фил Шилер]] од [[Apple|Apple Inc.]] ги претстави [[iBooks]] учебниците за [[iOS]] и [[iBook Author]] за [[Mac OS X]] во [[Њујорк (град)|Њу Јорк]], што беше првото големо најавување од страна на [[Apple|Apple Inc.]] после смртта на [[Стив Џобс]], којшто изјави во неговата биографија дека сакал да го реизмисли учебникот и едукацијата.
Американски англиски јазик Американскиот Англиски отсекогаш покажувал тенденција кон употреба на именки во вид на глаголи. Примери од глаголски именки се: interview, advocate, vacuum, lobby, pressure, rear-end, transition, feature, profile, spearhead, skyrocket, showcase, service (во смисол на кола), corner, torch, factor (во математиката), author (збор , кој исчезнал во Англискиот околу 1630 година и бил оживеан во САД три века подоцна).
Семантичка пајажина Секој дел од информацијата е опишан. Преку вгнездувањето се дефинираат релациите. Така таговите <author> се појавуваат во рамките на таговите, со што дознаваме дека опишуваат некое својство на некоја книга. Постои еден проблем во овој пристап на XML. Зборовите кои ги користиме во таговите може да се прилично чести ( како во нашиот пример со книга, автор, година) . Така и други корисници може да ги употребат истите зборови во нивниот XML, па дури и да им дадат поинакво значење ( пр. година на издаваштво и година на раѓање ). Заради тоа се користат XML именски простори (namespaces). Со нив на секој елемент или атрибут користен, се доделува соодветен URI. На овој начин, секој може да креира свои тагови и да ги комбинира со тагови создадени од други.