Top 10 similar words or synonyms for among

eight    0.951881

between    0.946069

through    0.942994

its    0.939812

complete    0.939340

concerning    0.938605

crisis    0.938224

across    0.937154

essential    0.936066

numerous    0.933196

Top 30 analogous words or synonyms for among

Article Example
Uncharted 2: Among Thieves Приказната го следи Нејтен Дрејк, како тој патува околу светот, заедно со Клои Фрејзер и старите пријатели Елена Фишер и Виктор Саливан во потрага по легендарниот Cintimani Камен и Шангри-Ла во трката против српските платеници. Заплетот зема инспирација од Марко Поло и неговите патувања низ Азија. 
Uncharted 2: Among Thieves Со голем критички успех, "Uncharted 2" доби пофалби за дизајнот на ликовите, приказната, графика, технички иновации, и механиката на играње. Играта беше прогласена од страна на Metacritic како најприфатена игра во 2009. Играта исто така ја доби наградата за најдобра игра за 2009 година. Таа се смета за една од најголемите видео игри на сите времиња. Играта има, исто така, се покажа како комерцијален успех, бидејќи има продадено над 6 милиони копии ширум светот.
Uncharted 2: Among Thieves "Uncharted 2" е акциско-авантурицтичка одиграна во поглед од  трето лице, со играч во контрола на Нејтанн Дрејк. Дрејк е физички вешт и е во состојба да скока, да се искачи, и да поминува низ тесни премини. Дрејк може да биде опремен со најмногу две оружја и ограничена понуда на бомби. Дрејк може да ги собере оружјата, и автоматски да го замени оружјето кое го користел, и исто така да земе дополнителна муниција од убиените непријатели. Играчот може да го насочи Дрејк да се засолни зад аглите или ниска ѕидови со цел дискретно да ги нападне непријателите. Играчот исто така, може да го насочи карактерот да пука додека се движи. Ако Дрејк е неоткриени од страна на неговите непријатели, играчот може да се обиде дискретно да го нападне и онесвести.. Во некои делови од играта, играчот треба да реши загатки.
Uncharted 2: Among Thieves Uncharted 2: Among Thieves е акциско-авантуристичка видео игра произведена од страна на Naughty Dog и издадена Sony Computer Entertainment за PlayStation 3 конзола за игри. Таа е продолжението на Uncharted: Drake's Fortune. Играта беше прв пат прикажана и објавена на 1 декември, 2008 година. Официјално е објавена во јануари 2009 година прашање на "Играта Информатор", таа беше објавена во октомври 2009 година.
Uncharted 2: Among Thieves Продолжението, "Uncharted 3: Drake's Deception" беше издаденa во ноември 2011. Игра беше ре-објавен за PlayStation 4 во октомври 2015 година, заедно со други две записи како дел од колекцијата "Uncharted: The Nathan Drake Collection".
Вилијам Вордсворт Theme this but little heard of among Men,
Ошкинток Rivera Dorado, Miguel (1994) Notas de arqueología de Oxkintok. In "Hidden Among the Hills: Maya Archaeology of the Northwest Yucatán Península". Hanns J. Prem, ed. pp. 44–58 Acta Mesoamericana, 7 Verlag von Flemming, Möckmühl.
Паскалов закон The experiment is mentioned nowhere in Pascal's preserved works and it may be apocryphal, attributed to him by 19th-century French authors, among whom the experiment is known as "crève-tonneau" (approx.: "barrel-buster");
Ева Кири Во 1940 година, по поразот на Франција во војната, таа побегнала во Англија, каде помагала на сојузниците до крајот на војната. Таа посетувала различни земји во Европа и Азија и и го напишала патеписот „"Journey among warriors"“.
Стивен Грир Грир кажа дека дал краток известај до ЦИА Р.Џејмс Усли истата годинаspi-1-4287791}}"From 1993, he spent considerable time and resources briefing the Clinton administration, including CIA director James Woolsey, senior military officials at the Pentagon, and select members of Congress, among others."