Top 10 similar words or synonyms for amerikanischen

unstrut    0.935216

oldenbourg    0.934548

woodhull    0.933051

iucnredlist    0.930315

neuauflage    0.929962

grimaldi    0.928498

anovi    0.928456

tijd    0.928332

schriftenreihe    0.927888

schück    0.927665

Top 30 analogous words or synonyms for amerikanischen

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Ротербаум Од 1800, влијателните и богати граѓани на Хамбург граделе палати на бреговите на езерото Аусеналстер, да се преселат од градот во подобра средина. Пример е зградата на улицата Alsterufer бр.27, изградена од Мартин Халер—архитектот на Градски дом на Хамбург—зградата подоцна била во сопственост Антон Ридеман, основачот на Германско-американското нафтено претпријатие ("Deutsch-Amerikanischen Petroleum-Gesellschaft") — подоцна Esso. До 2009, генералниот конзулат на САД ја користел зградата.