Top 10 similar words or synonyms for цртаниот

анимираниот    0.905634

играниот    0.895227

биографскиот    0.873861

фантастичниот    0.858554

документарниот    0.854280

немиот    0.852708

краткометражен    0.840179

цртан    0.839938

долгометражниот    0.834181

документарен    0.817240

Top 30 analogous words or synonyms for цртаниот

Article Example
Антони Гауди Влијанието на Гауди е делн од цртаниот филм "" од цртаниот серијал Покемон. Имено, во овој филм, Гауди го инспирирал архитектот Годи да ги изгради вселенските кули на времето, врз основа на изгледот на Саграда Фамнилија.
Василиј Ливанов Заедно со Јуриј Ентинин и Гендиј Гладков го создале цртаниот филм ""Бременските музичари"".
Тромава мечка Мечката Балу од цртаниот филм на Дизни „Книга на џунглата“ е тромава мечка.
Божо Софрониевски Препознатлив е по синхронизирањето на македонски на некои од ликовите во цртаниот филм „Попај“, во осумдесеттите години од минатиот век.
Себастијан Џовинко Заради својата брзина, но и малата висина има прекар "Атомска мравка" по цртаниот јунак од Хана-Барбера.
Огар - Во цртаниот филм Штрумфови, огрот Голема Уста се појавува повремено во улогата на помошник на штрумфовите од злобинот волшебник Гаргамел.
Пајо Паторот Според цртаниот филм Donald Gets Drafted (1 мај 1942), неговото целосно име во оригиналот е "Donald Fauntleroy Duck" (се чини дека неговото средно име асоцира на неговата морнарска капа). Прв пат се појавил во цртаниот филм кој носи наслов Паметна мала кокошка.
Тезеј Цртаниот филм од СССР од 1971 година, „Лавиринтот“, ја опфаќа насловената авантура како и средбите на Тезеј со Кромионската свиња и Прокруст.
Стивен Кинг Во 2009 во епизода на цртаниот филм Family Guy, насловена „Three Kings“, три од филмските адаптации на делата на Кинг, "Stand By Me", "Misery", и "The Shawshank Redemption", беа пародирани.
Том и Џери Цртаниот филм е забележителен и по тоа што користи одредени стереотипи, како на пример поцрнети лица после експлозија или користењето на големи и страшни сенки, како на пример во „Д-р Џекил и г-дин Глушец“.