Top 10 similar words or synonyms for трилогијата

комедијата    0.788468

новелата    0.761994

комичниот    0.748526

серијалот    0.734572

серијал    0.696906

авантурите    0.695488

цртан    0.693551

цртаниот    0.689023

драмата    0.687361

хорор    0.684378

Top 30 analogous words or synonyms for трилогијата

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Едип Митот за Едип му послужил на Софокле како содржина за трилогијата: „Цар Едип“, „Едип во Колон“ и „Антигона“.
Копнежот на Вероника Фос Филмот е вториот од трилогијата BRD на Фасбиднер и снимен е помеѓу „Бракот на Марија Браун“ и „Лола“.
Тезеј Писателката Сузан Колинс била инспирирана од Тезеј да ја напише трилогијата Игри на гладта, која беше издадена 2008-2010 година.
Антоан Бело Главното уметничко дело на писателот е познато како трилогијата „Falsificateurs“ („Фалсификатори“). Делото се врти околу тајна меѓународна организација. Првиот дел од трилогијата „"Les Falsificateurs"“ била објавена во 2007 година. Вториот дел „"Les Éclaireurs"“ бил објавен во 2009 година и награден со престижната награда за литература „"France Culture / Télérama"“. Третиот дел, „"Les Producteurs"“ бил издаден во 2015 година.
Господарот на прстените (книга) Ова многу популарно дело има големо влијание во светски рамки. Доказ за тоа е и трилогијата снимена според ова дело: Господар на прстените (филм).
Меровинзи Меровинг е името на антагонистот во третиот дел на трилогијата Матрикс. Некои карактеристики на овој лик соодветствуваат со карактеристиките на однесувањето на Меровинзите.
Мајкл Џеј Фокс Мајкл Џеј Фокс (англиски: "Michael J. Fox") - канадски актер, најпознат по своите улоги во трилогијата „Враќање во иднината“, „Семејни врски“ и „Лудиот Град“.
Преполовениот виконт Преполовениот виконт (италијански: "Il visconte dimezzato") е роман од италијанскиот писател Итало Калвино од 1951 година. Романот е дел од трилогијата „Нашите предци“.
Леголас Леголас е лик од трилогијата на Џ.Р.Р. Толкин "Господар на прстените". Тој е елф од Мирквуд и еден од членовите во „Дружината на прстенот“.
Непостоечкиот витез Непостоечкиот витез (италијански: "Il cavaliere inesistente") е роман од италијанскиот писател Итало Калвино од 1959 година. Романот е дел од трилогијата „Нашите предци“.