Top 10 similar words or synonyms for твојот

мојот    0.860749

мој    0.778194

твој    0.758187

вашиот    0.755534

мртвиот    0.717658

наш    0.717533

вечниот    0.708245

нашиот    0.689553

видов    0.674474

вистинскиот    0.668107

Top 30 analogous words or synonyms for твојот

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Твојот роденден (филм) Премиерата била одржана во 1961 година.
Твојот роденден (филм) Твојот роденден e македонски игран филм по сценарио на Емин Илхами, а во режија на Здравко Велимировиќ. Монтажер бил Драгомир Панков, а музиката ја компонирал Кирил Македонски.
Твојот роденден (филм) На роденденот на едно мало девојче, доаѓаат пријателите на нејзините родители. Добиените подароци се натрупуваат во нејзината соба и повеќето од нив се исти. Гостите ја забораваат малата славеничка и се затвораат во салонот. Започнува танцот, а постарите играат карти. Малечката останува сама. Соседите се вознемирени од бучавата и бараат од домарот да интервенира. Тој оди во станот каде што се слави. Вратата му ја отвора девојчето. Тоа го кани стариот добар домар во својата соба за да му ги покаже играчките. Сакајќи да и го разубави роденденот домарот се обидува да ја развесели малечката. Со помош на нејзините играчки ја внесува во светот на бајките. Куклите оживуваат и девојчето со радост учествува во нивната игра. Времето минува, веќе е доцна во ноќта и девојчето заспива. Домарот тивко заминува, оставајќи ја во ентериерот на нејзината соба, полна со играчки.
Десет Божји заповеди 14 "А седмиот ден е ден на Господа, твојот Бог; не врши во него никаква работа, ни ти, ни твојот син, ни твојата ќерка, ни твојот слуга, ни твојата слугинка, ни твојот вол, ни твоето осле, ниту некое твое добиче, ниту придојденикот, кој е во твоите градови; така што може да се одмори и твојот слуга, и твојата слугинка како и ти."
Десет Божји заповеди 17 "Не ќе го посакуваш домот на твојот ближен! Не ќе ги посакуваш: жената на твојот ближен, ни неговиот слуга, ниту неговата слугинка, ни неговиот вол, ниту неговото осле, ни што и да е што му припаѓа на твојот ближен!”"
Десет Божји заповеди 10 "А седмиот ден е сабота Господова, на твојот Бог. Тогаш никаква работа не ќе работиш: ни ти, ниту твојот син, ниту твојата ќерка, ни твојот слуга, ниту твојата слугинка, ниту твојот добиток, ниту странецот што е внатре во твоите порти."
Кармина Бурана според твојот игрив разум;
Кузман Капидан (лик) "за делата на твојот син..."
Крег Дејвид 2002-2003 : Поитар од твојот просек
Десет Божји заповеди 12 "Почитувај ги твојот татко и твојата мајка, за да ти се продолжат дните на земјата, која ти ја дава Господ, твојот Бог."