Top 10 similar words or synonyms for спроведена

одобрена    0.762635

поднесена    0.721235

усвоена    0.718516

потпишана    0.700338

поддржана    0.691493

извршена    0.689880

финансирана    0.687674

превземена    0.687276

потврдена    0.686364

подржана    0.682763

Top 30 analogous words or synonyms for спроведена

Article Example
Религија во Италија Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005,
Религија во Литванија Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005,
Религија во Грција Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005,
Религија во Полска Според анкетата спроведена од страна на Евробарометар во 2005,
Религија во Норвешка Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005
Религија во Швајцарија Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005,
Религија во Шпанија Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005
Религија во Исланд Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005,
Религија во Луксембург Според последната анкета спроведена од страна на Евробарометар во 2005,
Македонија во стариот век Најзначајна реформа била спроведена во војската. Посебно внимание кралот посветил на познатата македонска фаланга. Фалангата се