Top 10 similar words or synonyms for сопругата

сестрата    0.883972

ќерката    0.879661

сопругот    0.861212

вдовицата    0.827559

внуката    0.812758

братот    0.810381

синот    0.773017

венчавката    0.772205

таткото    0.771045

зоја    0.763723

Top 30 analogous words or synonyms for сопругата

Article Example
Кирчо Димитриов Кирчо зад себе ги остави своите два сина и сопругата.
Дејан Јакимовски Дејан зад себе ги остави своите две деца и сопругата.
Борче Неделковски Со сопругата Виолета има две деца Ратко и Миленко.
Сашо Китаноски Сашо зад себе ја остави сопругата и неговите две деца.
Лазар Ристовски (актер) Ристовски е оженет со сопругата Даница, со која ги има синовите Јован и Петар.
Милан Калиниќ Оженет е со сопругата Сандра со која ја има ќерката Теа и синот Вук.
Мануил II Палеолог Со сопругата Елена Драгаш, ќерката на српскиот принц Константин Драгаш, Мануел II Палеолог имал неколку деца:
Евдокија Ингерина Евдокија починала во 882 година. Таа, според традицијата, ја избрала сопругата на својот син Лав, Теофана.
Бранко Јанев Погребан е на градските гробишта во Бутел. Бранко зад себе ја остави сопругата со двете деца.
Никола Пехчевски Зад себе ја оставил сопругата со ќерката, која не ја дочека.