Top 10 similar words or synonyms for синот

братот    0.854612

ќерката    0.805297

внукот    0.801574

таткото    0.783253

сопругата    0.773017

вдовицата    0.771255

дедото    0.761569

сестрата    0.757017

синовите    0.749320

хилперик    0.731990

Top 30 analogous words or synonyms for синот

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Синот божји (албум) Синот божји е албум на македонската поп-ѕвезда Тоше Проески. Албумот е издаден од Авалон продкција.
Трипарадиска поделба Уште повеќе, тој го определил Аутоликиј синот на Агатокле, Аминта синот на Александар и братот на Peucestas, Птоломеј синот на Птоломеј, и Александар синот на Полиперхон, како гарда да ги штитат припадниците на кралското семејство.
Бура (драма) Фердинанд – синот на Алонсо
Илијада "„...А синот Тидеев со раката грабна
Илијада од коњокротците Тројци од Илиј как откуп за синот,
Богородица Марија зашто телесно во утробата го носеше Синот Божји;
Никомах (татко на Аристотел) Синот на Аристотел го носел дедовото име Никомах.
Растафаријанство кој е Таткото, Синот и Светиот Дух.Растите велат дека,
Илијада Двајцата тажни беа: Пријам за синот плачеше свој,
Бура (драма) Калибан – синот на вештерката Сикоракса и роб на Просперо