Top 10 similar words or synonyms for просеник

athanasios    0.957917

одречно    0.955974

nll    0.953365

iucnredlist    0.951888

иделова    0.947424

naissance    0.946267

галачишта    0.944722

обел    0.944686

surrounded    0.944569

њј    0.944548

Top 30 analogous words or synonyms for просеник

Article Example
Просеник Просеник е село во Егејска Македонија, Република Грција.
Бургаска област Просеник,
Долна Џумаја (општина) Општината Долна Џумаја е создадена на 1 јануари 2011 г. по законот „Каликратис“ со спојување на три стари општини: Долна Џумаја, Орљак и Просеник.
Долна Џумаја (општина) Според пописот од 2001 г., општината Просеник (Δήμος Σκοτούσσης) има 5 389 жители. Ги опфаќа следниве општински оддели и населени места:
Штерју Влахов Влахов е роден во 1884 година во Просеник, тогаш во Отоманската империја. Учествува како доброволец во Македонско-одринското ополчение во текот на Балканските војни во четата на Георги Занков, во 1 чета при 11 серска дружина и здружената партизанска чета на МОО.