Top 10 similar words or synonyms for прооди

видиш    0.730575

погледне    0.695167

стаса    0.687587

посака    0.683014

омекне    0.678439

мине    0.677926

напие    0.667373

придвижи    0.666657

расипе    0.663250

споменеме    0.661857

Top 30 analogous words or synonyms for прооди

Article Example
Алфред Адлер Адлер е роден во Виена како трето дете, втор син, во семејство на татко Евреин – трговец со жито и неговата жена. Како дете Адлер развил рахитис што го попречувало да прооди се до неговата четврта година. На петгодишна возраст се разболел од пневмонија и за влакно и избегал на смртта. На оваа возраст веќе кажувал дека сака да биде лекар.
Аватар (филм од 2009) Џејк Сали (Сем Вортингтон) е поранешен маринец, ранет во претходни борби на Земјата и парализиран од половината надолу. Тој е одбраниот да учествува во програмата Аватар што ќе му овозможи повторно да прооди. Џејк патува на Пандора, вонземна месечина прекриена со џунгли, која му е дом на Нејви, чувствителен хуманоид, физички многу посилен од луѓето, иако се чини примитивен. Висок три метри, со опаш и со блескава сина кожа, Нејви живее во хармонија на недопрениот свет. Луѓето, не можејќи да дишат на Пандора, создаваат генетски хибрид - Аватар - контролиран од човечка технологија. Џејк ќе прооди на Пандора низ неговото ново Аватар тело. Но, запознавајќи ги најблиските на Нејви, Џејк ќе се најде во дилема на чија страна да застане во епската битка која треба да одлучи за иднината на светот.
Гражден Преку Глабоки-долско поле селото се граничи со Орово. Понатаму главниот пат поминува низ Винени и ги одвојува бреговите на двете преспански езера, и продолжува кон граничниот појас. Преку западните планински прооди ова село се поврзува со Корча. Исто така, на западниот дел од селото се наоѓаат преодни ридови кои водат кон селото Церје, Албанија. На југ се наоѓа ридскиот пат преку Трновските Скали кој води кон Трново. На исток, селото е поврзано со Дробитишта.
Џек Шепард Во околу 8 часот и 10 минути на непозната дата, Џек во болницата е пресретнат од две жртви (маж и жена) на сообраќајна незгода со рани на главите. Џек одбира да ја оперира жената (Сара). Погледнувајќи ги повредите, тој и вели дека таа нема веќе никогаш да прооди. Кристијан потоа го советува дека треба да биде пооптимистичен во врска со повредите на паццијентите. Моменти пред операцијата Џек и ветува на Сара дека ќе ја “среди”.