Top 10 similar words or synonyms for подравска

вировитичко    0.972638

билогорска    0.969011

осиечко    0.956924

    0.955853

барањска    0.952504

пожешко    0.952401

мославинска    0.949230

    0.948767

ранилуг    0.946147

копривничко    0.945108

Top 30 analogous words or synonyms for подравска

Article Example
Вировитичко-подравска Жупанија Според пописот од 2001 година на порсторите на Вировитичко-подравската жупанија живееле 93,389 жители што се 2,1% од вкупниот број на жители во Хрватска. Просечната густина на населеност била 45 жители на км².
Вировитичко-подравска Жупанија Етничкиот состав бил следниот: Хрвати 89,5%, Срби 7,1%, Унгарци 0,3% и други.
Вировитичко-подравска Жупанија Вировитичко-подравската жупанија се наоѓа во северна Хрватска. Сместена е на подрачјето во Подравина во северна Славонија, со седиште во Вировитица. Се граничи со Пожешко-славонската жупанија на југ, со Копривничко-крижевачката жупанија и Бјеловарско-билогорската жупанија на запад, и со Осиечко-барањската жупанија на исток.