Top 10 similar words or synonyms for одржала

одржа    0.817892

случила    0.725714

одржало    0.713362

одвивала    0.710283

одржал    0.706198

одржувала    0.688715

одвила    0.683210

одржуваше    0.672284

одржаа    0.664419

појавила    0.660838

Top 30 analogous words or synonyms for одржала

Article Example
Унгарска работничка народна партија Партијата ги одржала следните конгреси:
Кензо Танге Во пресрет на светската изложба во 1970 година, којашто се одржала во Осака, Танге го изработил планот, во чиишто рамки го констуирал павиљонот во кој се одржала изложбата.
Јалта Градот го привлекол вниманието на светот во 1945, кога се одржала Јалтската конференција помеѓу „големата тројка“ — Советски Сојуз, САД и Велика Британија — која се одржала во дворецот Ливадија.
Сончев Град Лицитацијата се одржала на 14 мај, 2007.
Светско првенство во ракомет за мажи 2017 Ждрепката се одржала на 23 јуни 2016 во Париз, Франција.
Македонска крвава свадба Премиерата се одржала на 7 ноември 1900 година.
Пливање на Летните олимписки игри 2012 – штафета 4 х 100м краул во женска конкуренција Штафетната трка 4 х 100 метри краул на Летните олмписки игри 2012 се одржала на 28 јули во базенот од Олимпискиот центар за водени спортови во Лондон. Елиминационата трка се одржала во утринскиот термин, а финалната трка во вечерниот термин.
Лига на шампиони во ракомет за жени 2016-2017 Ждрепката за групната фаза се одржала на 1 јули 2016 година во 13:00 часот.
Булоњска шума Првата мото-трка (Парискиот Куп) тука се одржала после Втората Светска Војна.
Сиднејска опера -Првиот концерт за виолина и пиано го одржала Ванда Вилкомирска, исто со Џефри Парсонс.