Top 10 similar words or synonyms for најпосетените

најпосетуваните    0.855655

најпрометните    0.847716

најнаселените    0.818725

најразвиените    0.809210

најинтересните    0.784246

најдолгите    0.775429

најскапите    0.768730

најатрактивните    0.767298

најмодерните    0.765606

најубавите    0.763217

Top 30 analogous words or synonyms for најпосетените

Article Example
Монмартр Ова е едно од најпосетените места во Париз од страна на туристите.
Бронте (семејство) Редицата на посетители сеуште не застанала. Навистина, парохијата во Хаворт е едно од најпосетените места во светот.
Галичица На самата граница на националниот парк во близина на Охрид се и Билјанините извори кои се едно од најпосетените места на крајбрежјето.
Штефансплац У-бан станицата во Штефансплатз е една од најпосетените во градот, и е единствената допирна точка помеѓу подземните улици У1 и У3. Исто така е најблиската У-бан станица на многу туристички атракции во градскиот центар.
Биосферен резерват Охрид-Преспа Туризмот претставува клучно подрачје за развој на целиот прекуграничен биосферен резерват, каде што градот Охрид е посетуван шест пати повеќе од своето население (42.000 жители) во текот на најпосетените месеци во летото.
Москва Во Москава има огромен број на музеи и ги има од сите типови. Едни од најпознатите и најпосетените секако се [[Третјаковска галерија|Третјаковската галерија]], [[Пушкински музеј|Пушкинскиот музеј]] на [[убави уметности]], Политехничкиот музеј и други.
Ерџелија Еден од најпосетените настани во ергелија е традиционалниот турнир во мал фудбал "Св. Тројца" во чест на празникот кога е и селска слава. На овој турнир присустуваат екипи од цела Македонија.
Венето Венето спаѓа во најголемите и најразвиените италијански покраини. Исто така, Венето со светски познатата Венеција е една од туристички најпосетените области во светот со преку 60 милиони туристи годишно.
Прага Прага се смета за еден од најубавите градови во Европа. Историскиот центар на градот со уникатна панорама на Прашкиот замок (Прашки град), најголемиот замочен комплекс во светот, кој е наследство од УНЕСКО. Историскиот центар на градот како и многуте атракции го прават привлечен градот за многу туристи. Од земијите на целиот свет во 2007 година, Прага ја посетиле 4 009 000 туристи, што го прави еден од најпосетените градови во Европа. Во 2006 година се наоѓа на 8 ранг од најпосетените градови во Европа. Потоа во 2007 година на 7 место. И во истата година се наоѓа на 19 ранг на најпосетени градови во светот.
Берлински меѓународен филмски фестивал Берлинскиот меѓународен филмски фестивал, познат и под името „Берлинаре“, е меѓународен филмски фестивал. Фестивалот е основан во 1951 година, а од 1978 година се одржува секоја година, во февруари. Со продадени 274.000 билети, Брлинскиот фестивал се смета за еден од најпосетените филмски фестивали во светот.