Top 10 similar words or synonyms for мог

лe    0.959777

будете    0.944477

будемо    0.941522

ветры    0.936269

молодец    0.927333

радити    0.921228

knjige    0.917964

ћемо    0.915383

сестрица    0.907938

красной    0.905377

Top 30 analogous words or synonyms for мог

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Тајмс (The Times) По 14 години како уредник, Вилијам Рис-Мог поднесе оставка на функцијата по промена на сопственоста. Мурдок почна да го остава својот белег на весникот со назначување на Харолд Еванс како негова замена. Една од неговите најважни промени е воведување на нова технологија и ефикасност. Во периодот од март до мај 1982 год, по договор со Унијата на печатарските работници, печатарскиот процес Линотајп кој се користеше за печатење на Тајмс од 19 век беше заменет со компјутерски податоци и фотослагање. Ова се одрази врз печатарските работници во Тајмс и Сандеј тајмс чиј број се намали за половина. Сепак, директното внесување на текст од страна на новинарите сеуште не беше постигнато и ова остана да биде привремена мерка до Вепинг спорот од 1986 год., кога Тајмс се пресели од новата печатна куќа во Греј ин роад (во близина на Флет улицата) на новите канцеларии во Вепинг.