Top 10 similar words or synonyms for матарешки

биографскиот    0.609866

волшебниот    0.599226

холкрофт    0.595518

краткометражен    0.590700

деветтиот    0.582262

темниот    0.576773

изгубениот    0.575664

необичниот    0.564679

играниот    0.561505

фантастичниот    0.561428

Top 30 analogous words or synonyms for матарешки

Article Example
Роберт Ладлам Ромените на Ладлам често биле поттикнувани од теориите на заговор, било историски било современи. Ја напишал "Матарешки круг" која била поттикната од гласините за Трилатералната комисија и била објавена само неколку години откако комисијата била основана. Неговиот опис за тероризмот во книги како "Спогодбата на Холкрофт" и "Матарешки круг" ја прикажуваат теоријата дека терористите, наместо изолирана група идеолошки мотивирани екстремисти, всушност се пиони на владите или приватни организации, кои ги користат за да овозможат воспоставување на авторитарно владеење.