Top 10 similar words or synonyms for липскиот

глибовец    0.763322

рисмко    0.757998

столоватец    0.749929

соломенскиот    0.745765

бошевци    0.737297

долгоденица    0.736249

полчишки    0.735546

ивирон    0.729157

сопотнички    0.721490

брозено    0.721172

Top 30 analogous words or synonyms for липскиот

Article Example
Џамија Фенари Иса Липскиот манастир или денешната џамија Фенари Иса е верски објект од 10 век. Во 908 година византискиот адмирал Константин Липс во присуство на императорот Лав VI ја отворил новата црква во Константинопол. Храмот бил посветен на Пресвета Богородица, но бил познат како манастирот на Липс.