Top 10 similar words or synonyms for лимани

авдиљи    0.910189

назми    0.897781

емини    0.896133

шакири    0.894989

бајрами    0.879513

џемаили    0.878925

гајур    0.877154

мухиќ    0.875288

авни    0.872017

ферид    0.870112

Top 30 analogous words or synonyms for лимани

Article Example
Раим Лимани Во времето на македонскиот конфликт во 2001 година, учествувал како командант на ОНА.
Раим Лимани На 24 јули 2001 година бил ставен на македонската црна листа на граѓани.
Раим Лимани Рахим Лимани (албански: "Raim Limani"; Грчец, ) е поранешен член на ОНА. Член е на советот на Град Скопје како советник на ДУИ.
Саме Лимани - Жарноски Саме Лимани - Жарноски (1935 - 28 јануари 2007) бил македонски поет. Роден е во село Жировница, реканско. Завршил учителска школа. Работел како наставник по македонски јазик во Жировница. Член на ДПМ од 1991година. Добитник е на наградата за песна на манифестацијата „"Празник на липите"“.
Димитар Двојаковски Во заседата биле Беќир Сакипи (командант), Адем Халили (снајперист), Заим Халили, Блерим Авдиљи, Скендер Халили (командант „Скендери“), Заим Авдиљи, Севдаиљ Нуредини (снајперист), Насер Авдиљи, Арсим Османи, Буредин Лимани (снајперист), Арџент Авдиљи, Исмет Салиу (снајперист), Нехат Авдиљи, Ќани Рамадани (осматрач) и Ќани Рамиз, сопственик на продавницата „Гури-мовит“ II или „Син Камен“ во Ваксинце. Последниот ја издал наредбата за дејствување по одобрение на командантот „Шкупи“ од Слупчане. Поставената „дрљача“ била главната препрека поради која транспортерот бил оневозможен да го продолжи патот за Куманово. Тука следувала канонадата од разни оружја и убиството на Двојаковски и Влатко Петров.
Влатко Петров Во заседата биле Беќир Сакипи (командант), Адем Халили (снајперист), Заим Халили, Блерим Авдиљи, Скендер Халили (командант „Скендери“), Заим Авдиљи, Севдаиљ Нуредини (снајперист), Насер Авдиљи, Арсим Османи, Буредин Лимани (снајперист), Арџент Авдиљи, Исмет Салиу (снајперист), Нехат Авдиљи, Ќани Рамадани (осматрач) и Ќани Рамиз, сопственик на продавницата „Гури-мовит“ II или „Син Камен“ во Ваксинце. Последниот ја издал наредбата за дејствување по одобрение на командантот „Шкупи“ од Слупчане. Поставената „дрљача“ била главната препрека поради која транспортерот бил оневозможен да го продолжи патот за Куманово. Тука следувала канонадата од разни оружја и убиството на Петров и Димитар Двојаковски.