Top 10 similar words or synonyms for кеслер

хаслер    0.870328

бускет    0.864198

хагил    0.863888

михел    0.862897

гидон    0.861297

клобучник    0.859102

фратер    0.858996

танкок    0.857030

вјатчанин    0.855343

деблер    0.854859

Top 30 analogous words or synonyms for кеслер

Article Example
КПМГ • Сид Кеслер - претприемач
Циновиц Јозеф Алоиз Кеслер, последниот бискуп на Германците од Волга, се пензионирал и умрел во Циновиц.
Чарлс Хард Таунс Таунс се оженил со Френсис Х. Браун во 1941. Тие живееле во Беркли, Калифорнија. Тие имале четири ќерки, Линда Роузвин, Елен Андерсон, Карла Кеслер и Холи Таунс.
Сводешов список Други автори на списоци за лексикостатистичка проверка се Роберт Лис (1953), Џон А. Реј (1958:145f), Дел Хајмс (1960:6), В.Џ Самарин (1967:220f), Д. Вилсон (1969), М.Л. Бендер (1969), Р.Л. Озвалд (1971), В.П. Леман (1984:35f), Д. Ринџ (1992), С.А. Старостин (1984), Вилијам С. Ј. Ванг (1994), М. Лор (2000), Б. Кеслер (2002) и многу други.
Марго Роби Роби е родена во Голд Кост, Квинсленд, Австралија. Нејзината мајка, Сари Кеслер е физиотерапевт, а нејзиниот татко Мајк е поранешен фармер. Таа има постар брат Лахлан, помлад брат Камерон и постара сестра Ања. Роби и нејзините браќа и сестра биле израснати од нивната мајка. Таа има минимален контакт со нејзиниот татко. Додека растела, таа своето време го поминувала на плажа и во фармата на нејзините баба и дедо во Далби. За да сврзе крај со крај, Роби работела на три работни места на 16-годишна возраст. Таа студирала глума и дипломирала на Сомерсет колеџот во 2007 година. На 17-годишна возраст, таа се преселила во Мелбурн за да започне да глуми професионално.
Повеќејазичност Со овој модел децата стекнуваат писменост на нивниот мајчин јазик се додека да дојдат до „прагот“ на владеење на писменоста. Некои истражувачи сметаат дека децата на тригодишна возраст веќе ја имаат основната способност за општење на првиот јазик (Кеслер, 1984 година). Децата може ќе поминат низ процес на секвенцијално стекнување на јазикот, ако тие на мала возраст емигрираат во држава каде се зборува на друг јазик или ако детето дома зборува исклучиво на неговиот наследен јазик додека тој во училиштето постојано е изложен на настава на друг јазик.