Top 10 similar words or synonyms for интраепителна

agg    0.950925

tlu    0.946017

cua    0.945850

balay    0.945251

khatan    0.944389

cgg    0.943730

laxmanniaceae    0.942334

aml    0.941089

atu    0.940596

ulstai    0.940459

Top 30 analogous words or synonyms for интраепителна

Article Example
Човечки папиломен вирус Идентификувани се повеќе од 100 типови HPV и именувани се со броеви. Типовите 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59 и 68 се „високоризични“, сексуално преносливи типови HPV и можат да доведат до цервикална интраепителна неоплазија (CIN), вулварна интраепителна неоплазија (VIN), пенилна интраепителна неоплазија (PIN) и/или анална интраепителна неоплазија (AIN).
Човечки папиломен вирус Гениталните брадавици се единствениот видлив знак за нискоризичен HPV кај мажи и се препознава со визуелен преглед на гениталиите. Овие видливи израстоци се резултат од неканцерогени типови HPV. За да се откријат брадавиците и лезии од рожеста интраепителна неоплазија (SIL) се користи 5 % винска киселина , со чија помош абнормалните ткива обелуваат, но повеќето доктори сметаат дека оваа техника е корисна само во влажни делови од телото, како што е женскиот генитален тракт.