Top 10 similar words or synonyms for играниот

цртаниот    0.895227

анимираниот    0.894578

краткометражен    0.886194

биографскиот    0.881365

долгометражниот    0.860397

документарниот    0.854651

документарен    0.844605

немиот    0.842801

суперхеројскиот    0.823779

фантастичниот    0.813483

Top 30 analogous words or synonyms for играниот

Article Example
Кинематографија на Македонија Играниот филм „Тетовирање“ на режисерот Столе Попов на фестивалот во Херцег Нови добива прва награда за режија, "Златна мимоза".
Носорог (пиеса) Играниот филм од Б категорија "Зомби стриптиз" исто така има повеќе референци со пиесата.
Кинематографија на Македонија Снимен е играниот филм "Јужна патека" во режија на Стево Црвенковски.
Кинематографија на Македонија Играниот филм „Како лош сон“ во режија на Антонио Митриќески влезе во постпродукција. Започнува снимањето на играниот филм „Тајната книга“ во режија на Владо Цветановски, а по сценарио на Јордан Плевнеш и Љубе Цветановски. Финални подготовки пред почетокот на снимањето на играните проекти „Глува куќа“ во режија на Иво Трајков, како и на филмот „Како убив светец“ во режија на Теона Митевска.
Кинематографија на Македонија Во продукција на "Вардар филм" е снимен играниот филм "Цената на градот" во режија на Љубиша Георгиевски.
Кинематографија на Македонија Играниот филм "Црвениот коњ" на режисерот Столе Попов на фестивалот во Пула освои "Златна арена" за сценографија на Властимир Гаврик.
Кинематографија на Македонија Во продукција на "ФРЗ" е снимен играниот филм "Време без војна" во режија на Бранко Гапо кој доби специјална диплома за режија во Пула 1969 година, "Сребрен медал" за режија во Авелино 1972, како и наградите "11 Октомври" за снимателот Љубе Петковски и "13 Ноември" за режисерот Бранко Гапо. "Вардар филм" го реализира играниот филм "Републиката во пламен" на Љубиша Георгиевски.
Кинематографија на Македонија Формирана е филмска работна заедница за снимање на филмови "ФРЗ". Снимен е играниот филм "Планината на гневот" во режија на Љубиша Георгиевски.
Кинематографија на Македонија Играниот првенец на режисерот Владимир Блажевски, "Хај-Фај" на фестивалот во Пула доби две "Златни арени" за режија и за монтажа на Петар Марковиќ.
Кинематографија на Македонија Во продукција на "Вардар филм" снимен е играниот филм "Денови на искушение" во режија на Бранко Гапо, според драмата "Црнила" на Коле Чашуле.