Top 10 similar words or synonyms for земено

прифатено    0.638077

гледано    0.597653

дефинирано    0.589426

правило    0.585089

објаснето    0.562675

мерило    0.547679

неточно    0.547201

признато    0.546805

специфично    0.542813

прифатливо    0.537465

Top 30 analogous words or synonyms for земено

Article Example
Фрактална димензија општо земено тие не се еквивалентни една на друга.
Турска култура Постојат, генерално земено, две традиции на турскиот јазик за народни поети;
Логичка еквиваленција Семантички земено, "p" и "q" се еквивалентни кога имаат иста вистинитосна вредност во секој модел.
AJAX Општо земено, овој проблем сѐ уште не е задоволително решен до денес.
Глаукома Природознанието на прогресивната група е земено дека е слично со она на
Бијекција е бијекција. Слика 4: тенката жолта крива (земено е "a"=10).
Конфучијанство Општо земено, Кинезите и останатите народи од Источна Азија не го сметаат конфучијанството за религија.
Деикса Општо земено, анафората се однесува на начинот на кој зборот е поврзан со останатиот текст:
Црква Спас на романскиот народ Конечно во 2006 година било земено решение за изградба на оваа катедрала. Нејзината конструкција ќе чини над 8 милиони €.
Делител Општо земено, за сите ненуларни цели броеви formula_8 и formula_1, formula_8 го дели formula_1, што се пишува: