Top 10 similar words or synonyms for жолток

слепчанска    0.885519

просеник    0.881036

фелдспатот    0.878328

determine    0.878184

onagraceae    0.876070

валаби    0.875566

pernis    0.875330

garrulus    0.873843

димпломирал    0.873531

examination    0.873476

Top 30 analogous words or synonyms for жолток

Article Example
Јајце клетка Постојат три основни типови на животински јајце клетки, кои се разликуваат по количината на жолток (односно вителус) и начинот на неговата распореденост во цитоплазмата на јајце клетката:
Џанг Хенг „"Небото е како кокошкино јајце, тркалезно како лакот на стрлата, а земјата е како жолток во средиштето на јајцето. Небото е големо, а земјата е мала."“