Top 10 similar words or synonyms for елхово

љубовишта    0.941524

руница    0.940025

бекирлија    0.934845

кучица    0.934411

припечани    0.934083

карабичане    0.932239

јамуларци    0.931316

калапетровци    0.931288

ќоселија    0.929641

аџиматово    0.929241

Top 30 analogous words or synonyms for елхово

Article Example
Список на македонските добротворни братства во Бугарија 28. Благотворително братство - Елхово
Битка кај Версиникија Битката кај Версиникија се одвила на 22 јуни 813 година во близина на Елхово, денешна Бугарија, помеѓу силите на Византиската империја и силите на Бугарија. Битката е дел од Византиско-бугарските војни, а завршила со победа на Бугарите.