Top 10 similar words or synonyms for документарниот

играниот    0.854651

цртаниот    0.854280

анимираниот    0.854092

документарен    0.849676

биографскиот    0.829037

немиот    0.826894

долгометражниот    0.816492

краткометражен    0.798229

култниот    0.776421

суперхеројскиот    0.769458

Top 30 analogous words or synonyms for документарниот

Article Example
Благоја Дрнков Во 1950 година го снимил документарниот филм „Радосно детство“.
Благоја Дрнков Во 1953 го снимил документарниот филм „Нашински разговори“.
Благоја Дрнков Во 1951 го снимил документарниот филм: „Маврово се гради“.
Леонард Коен Коен исто така бил и раскажувач во документарниот филм „Тибетската книга на мртвите: начин на живот“.
Благоја Дрнков Во 1952 го снимил документарниот филм „Со бродот „Македонија“ од Риека до Њујорк“.
Пред поплавата (филм) Како што било најавено од Ди Каприо на 9 септември 2016 година на Меѓународниот филмски фестивал во Торонто, документарниот филм прв пат бил прикажан на 30 октомври 2016 година на каналот National Geographic. Како дел од заложбата на National Geographic за покривање климатски промени, документарниот филм бил широко достапен и можел бесплатно да се погледне на различни интернет платформи.
Пингвин Пингвините се предмет на многу забавни и уметнички дела, како нпр. анимираниот филм Среќни стапала и документарниот филм Марш на пингвините.
Арсениј Јовков Јовков е првиот македонски филмски сценарист, според чие сценарио е снимен документарниот филм „Македонија во слики“ во 1923 година. Автор е и на сценариото за игран филм „Илинден“.
Владе Дивац Дивац, исто така се појавува во документарниот филм на Борис Малагурски, ”Тежината на синџирите”, каде зборува за НАТО бомбардирањето во Југославија во 1999 година.
Opéra sauvage Opera Sauvage е албум од Вангелис објавен во 1979 година. Овој албум е објавен за документарниот филм на францускиот режисер Фредерик Росиф.