Top 10 similar words or synonyms for димпломирал

dewing    0.962709

oscillate    0.957687

karmatronic    0.957458

beginnings    0.956417

assumed    0.955809

њј    0.954634

civilian    0.953601

запардиел    0.953557

peintures    0.953097

динитрат    0.950243

Top 30 analogous words or synonyms for димпломирал

Article Example
Билјана Драгичевиќ-Пројковска Билјана Драгичевиќ-Пројковска (родена на во ) — македонска театарска, филмска и телевизиска актера. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на Владимир Милчин.
Лазе Манасковски Лазе Манасковски (роден на ) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“. Во 1983 се вработил како актер во Драмски театар - Скопје.
Драган Довлев Драган Довлев (роден на во ) — македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“. Вработен е во Театарот за деца и младинци-Скопје.
Анастас Тановски Анастас Тановски (роден на ) — македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, во 1984 година и веќе следната година се вработил како актер во Драмскиот театар Скопје. Како актер располага со убава сценична фигура и добри гласовни можности.
Филип Трајковиќ Филип Трајковиќ (роден на во ) — македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ со улога во претставата „Ништо без Трифолио“ во 2006 година. Во 2009 се вработил во Драмски театар - Скопје.
Ненад Милосављевиќ Ненад Милосављевиќ (роден во во ) — македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Димпломирал на Театарска академија во Белград во 1967 година. Член на Драмски театар - Скопје од 1968 година. Добитник е на наградата за епизодна улога на Театарските игри „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. ауреат е на исто така,на Награда за најдобра епизодна улога на Стерииното позорје.
Рубенс Муратовски Рубенс Муратовски димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, во класата на Проф. Љубиша Георгиевски во 1996 година, а од 2000 година се вработил во Драмски театар - Скопје. Со актерството Муратовски започнал уште од најрани години кога настапувал во главната улога на детската серија „Белото циганче“ и „Булки крај шините“. Во текот на годините, како студент а и потоа, остварил забележителни главни и споредни улоги во претстави на матичниот театар, но и на сите други театарски сцени во државата.