Top 10 similar words or synonyms for дивиот

животинскиот    0.768431

живиот    0.753481

растителен    0.721717

растителниот    0.716636

подземниот    0.715596

изгубениот    0.697512

развиениот    0.691067

чудесниот    0.685411

прибежиштето    0.679033

подземен    0.677438

Top 30 analogous words or synonyms for дивиот

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Дивиот, дивиот запад Двајцата најдобри пиштолџии на Западот мора да го спасат претседателот Грант од злобниот пронаоѓач Лавлес.
Дивиот, дивиот запад Дивиот, дивиот запад (англиски: "Wild Wild West") е американски филм од 1999 година, во режија на Бери Зоненфелд. Главните улоги ги толкуваат: Вил Смит, Кевин Клајн и Селма Хаек.
Животински и растителен свет на Бразил Опасност за дивиот свет
Див костен Дивиот костен (науч. "Aesculus hippocastanum") е големо листопадно дрво.
Елда Дивиот предок на обичната елда е "F. esculentum" ssp."ancestrale". "F. homotropicum" не може да се вкрстува со "F. esculentum", но има иста распространетост во Јиннан. Дивиот предок на татарската елда е "F. tataricum" ssp. "potanini".
Водно Од листопадните растенија на Водно најзастапен е дивиот костен, но има и бреза, липа, даб, габер и др.
Зајак дупкар Дивиот кунич или познат како зајак дупкар спаѓа во класа цицачи, ред гризачи. Негово латинско име е Oryctolagus cuniculus L.
Североисточен округ (Боцвана) Низ округот минува реката Ната и истата е важно место за дивиот свет. Реката понатака минува низ Макгадикгади, кога исчезнува.
Морков Дивиот претходник на морковот се смета дека потекнува од Иран или Авганистан, кои остануваат центарот на разните видови на "D. carota" див морков. Селективното одгледување во текот на вековите на природно настанатите подвидови на дивиот морков "Daucus carota, подвид sativus", за да се намали горчливоста, а да се зголеми сладоста и да се минимизира крцкавото јадро, ги има произведено познатите градинарски зеленчуци.
Тезеј Боб Матијас го глуми Тезеј во филмот "Минотаурот, дивиот ѕвер од Крит" (1960) и Том Харди во филмот "Минотаур" од 2006 година.