Top 10 similar words or synonyms for белчишка

dewing    0.958678

assumed    0.958233

засечишта    0.957998

фифајуни    0.954575

oscillate    0.953501

њј    0.952740

манастиречка    0.950963

freely    0.948964

слепчанска    0.948720

sozopol    0.948377

Top 30 analogous words or synonyms for белчишка

Article Example
Белчишка парохија Белчишка парохија — парохија на Македонската православна црква - Охридска архиепископија во Дебарско-кичевската епархија во Охридското архијерејско намесништво со седиште во црквата „Св. Никола“ во селото Белчишта. Во составот на оваа парохија се селата Белчишта, Лешани, Злести, Ботун, Црвена Вода, Песочани, Ново Село, Грко Поле, Горно и Долно Средоречие. Парохиски свештеник нема. Ја опслужува пензионираниот свештеник Душан Јорданоски (сост. 2016).
Белчишка парохија Ова е список на црквите во парохијата. Можно е списoкот да не е целосен: