Top 10 similar words or synonyms for бекирлија

аџиматово    0.976646

аџибегово    0.975403

гарочино    0.966223

колибари    0.964919

кишино    0.963145

едеклерци    0.963106

нковце    0.962218

трогерци    0.961484

саракино    0.960118

букович    0.959883

Top 30 analogous words or synonyms for бекирлија

Article Example
Бекирлија Бекирлија е село во Општина Лозово. Според пописот од 2002 година, селото имало население од 5 жители.
Бекирлија Селото се наоѓа во Овче Поле, југозападно од Лозово.
Бекирлија На крајот на 19 век селото било дел од Штипската каза на Отоманската Империја. Според податоците на бугарскиот етниграф Васил К'нчов, селото во 1900 година имало 270 Турци. Како турско село означено било и од страна на Леонард Шулце Јена и Димитар Гаџанов.
Бекирлија Според последниот попис на населението на Македонија од 2002 година, селото има 1.492 жители. Следува табела на националната структура на населението
Список на населени места во Македонија Бекирлија,
Општина Лозово Општина Лозово, според пописот од 2002 година, имала население од 2.858 жители. Густината на населението на општината е 16.1 жител на км². Селата во Општината се: Аџибегово, Аџиматово, Бекирлија, Дорфулија, Ѓуземелци, Каратманово, Кишино, Лозово, Милино, Сарамзалино и Ќоселери. Најголемо село е Лозово кое е и административен центар на општината.
Згрополци Во периодот 1952-1955, селото било седиште на тогашната истоимена општина, во која покрај Згрополци се наоѓале и селата Бекирлија, Горно Караслари, Грнчишта, Двориште, Долно Караслари, Пишино, Кочилари, Куридере, Ногаевци, Свеќани, Скачинци и Црквино. Самата Општина Згрополци била дел од Титоввелешката околија. Во периодот од 1950-1952 година, селото се наоѓало во рамките на тогашната Општина Кочилари, во која Згрополци, се наоѓале и селата Кочилари и Ногаевци.