Top 10 similar words or synonyms for аџиматово

бекирлија    0.976645

аџибегово    0.965294

колибари    0.959651

новаќе    0.956005

саракино    0.954988

гарочино    0.954805

раздол    0.953724

кучица    0.952411

ѓуземелци    0.952189

едеклерци    0.951879

Top 30 analogous words or synonyms for аџиматово

Your secret weapon. Online courses as low as $11.99

Article Example
Аџиматово Според последниот попис на населението на Македонија од 2002 година, селото има 74 жители. Следува табела на националната структура на населението
Аџиматово Селото се наоѓа во Овче Поле. Аџиматово се наоѓа на 4 км источно од Лозово.
Аџиматово На крајот на 19 век селото било турско село, дел од Штипската каза на Отоманската Империја. Според податоците на бугарскиот етниграф Васил К'нчов, селото во 1900 година имало 175 Македонци. Како турско село означено било од страна на Димитар Гаџанов со 116 Турци.
Аџиматово Аџиматово е село во Општина Лозово. Според пописот од 2002 година, селото имало население од 74 жители.
Список на населени места во Македонија Аџиматово,
Општина Лозово Општина Лозово, според пописот од 2002 година, имала население од 2.858 жители. Густината на населението на општината е 16.1 жител на км². Селата во Општината се: Аџибегово, Аџиматово, Бекирлија, Дорфулија, Ѓуземелци, Каратманово, Кишино, Лозово, Милино, Сарамзалино и Ќоселери. Најголемо село е Лозово кое е и административен центар на општината.