Top 10 similar words or synonyms for алдоза

кетоза    0.957065

фумарат    0.904488

сукцинат    0.904424

флуоцинолон    0.896657

киселинско    0.895453

кетоглутарат    0.889948

ацетонид    0.889124

plasma    0.887600

elisa    0.885732

sdf    0.885406

Top 30 analogous words or synonyms for алдоза

Article Example
Гликолиза Конверзијата кетоза/алдоза на TФИ вклучува киселинско-базна катализа, и се претпоставува дека продолжува низ енедиолен меѓупродукт, како во случајот со фосфоглукозо изомеразата. Се мисли дека остатоците од Glu и His на активните центри на ензимот донираат протони за време на катализата.